Kettingreacties

Eind januari 2023 stond Stichting Springplank Theater Producties in het theater met de nieuwe musical ‘Kettingreacties’. Een spannende voorstelling over samenwerken en zorgen voor de natuur en voor elkaar. Deze productie vol zang, dans en toneel is ontwikkeld voor scholen om actuele maatschappelijke thema’s op de agenda te zetten.

Kettingreacties Stichting Springplank Theater Producties

Noa, een meisje van dertien jaar, woont in een samengesteld gezin. Ook al zijn ze als gezin niet altijd samen, als ze bij elkaar zijn voelt het als een hechte familie. Haar boezemvriendin Tess vangt na een slaapfeestje onbedoeld een gesprek op tussen haar vader en haar twee oudere zussen met slecht nieuws. Terwijl de broers en zussen van Noa samen met een groep gedreven jongeren vreedzaam strijden voor het behoud van een stuk bos in hun woonwijk, blijkt er gaandeweg veel meer aan de hand te zijn en alles met elkaar samen te hangen. Kan samenwerking zorgen voor een nieuwe wending in dit spannende verhaal?

Lespakket

De scholen waarvan de leerlingen de voorstelling bezoeken ontvangen een lespakket, waarmee ze deze maatschappelijke onderwerpen voorafgaand en na afloop van de voorstelling in de klas kunnen behandelen. Dit vergroot de impact en de kans dat de leerlingen iets meenemen van dat wat ze in de voorstelling gezien hebben.

Meedenken over de verhaallijnen

Bijzonder aan deze voorstelling is dat leerlingen van diverse scholen mochten meedenken over het verloop van het verhaal. Nadat ze samen de eerste akte hadden bekeken, gingen producenten Marc Beelen en Barbara van Lint met de leerlingen in overleg over de rollen en de mogelijke ontwikkelingen in de tweede akte. Marc en Barbara waren positief verrast over de voorgestelde verhaallijnen en hebben de creatieve input verwerkt in de tweede akte.

Steun ons en word donateur

Stichting Springplank Theater Producties wil met educatieve muziektheaterprojecten over actuele maatschappelijke thema’s bijdragen aan de sociaal-culturele ontwikkeling van jonge mensen. Door samen theater te beleven, verplaats je je in een ander en leer je elkaars mening kennen en nuanceren. Dat geldt zowel voor de jonge acteurs en actrices als voor het brede jonge publiek dat naar de voorstellingen komt kijken. 

U kunt ons helpen om deze voorstellingen ook in de toekomst te kunnen blijven maken. Word nu donateur. Stuur een e-mail naar info@springplankproducties.nl voor meer informatie.