Tweestrijd

Onze eigen multiculturele samenleving werkt alleen als we kennis, begrip en respect voor elkaar hebben. Onderwijs (dat weten we met elkaar na de moeilijke coronatijd nóg beter) is zeker niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom is het belangrijk dat we ons realiseren dat educatie een voorrecht is en dat we er samen voor moeten strijden dat dit een mondiaal voorrecht wordt én blijft.

theatervoorstelling Tweestrijd

De muzikale theatervoorstelling Tweestrijd is geproduceerd in 2020 en 2021. Deze productie gaat over dromen naleven, talenten ontwikkelen, paden kiezen, gevaren overwinnen en het recht van onderwijs.

Geïnspireerd door het verhaal van Malala Yousafzai die na al haar inspanningen voor onderwijsgelijkheid in de wereld de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, alsmede de autobiografie van Valentino Achak Deng beschreven in het boek ‘What is the What’ van Dave Eggers, en het besef dat ruim 60 miljoen meisjes en jongens in deze wereld géén basisonderwijs krijgen, besloot schrijfster Barbara van Lint zich nóg meer in te gaan zetten voor de rechten en keuzes van jongeren om altijd je eigen pad te mogen bewandelen.