Over ons

Samen theater beleven

Stichting Springplank Theater Producties wil met educatieve muziektheaterprojecten over actuele maatschappelijke thema’s bijdragen aan de sociaal-culturele ontwikkeling van jonge mensen. Door samen theater te beleven, verplaats je je in een ander, leer je elkaars mening kennen en nuanceren, en ontwikkel je een gemeenschappelijk referentiekader. Dat geldt zowel voor de jonge acteurs en actrices als voor het brede jonge publiek dat naar de voorstellingen komt kijken.

Producties

De stichting heeft al meerdere voorstellingen met maatschappelijke thema’s op haar naam staan. Zo stonden we al op het podium van Flint met een indrukwekkende voorstelling over de vluchtelingenproblematiek en konden we genieten van de voorstelling ‘Tweestrijd’ over het recht op onderwijs voor alle jongeren en het ontwikkelen van talenten. In januari 2023 kwamen Amersfoortse scholen in Theater de Veerensmederij kijken naar onze voorstelling ‘Kettingreacties’. Deze productie had als centrale thema’s samenwerken en zorgen voor de natuur en voor elkaar. Lees hier meer over onze producties.

Non-profit organisatie

Stichting Springplank Theater Producties is een non-profit organisatie met een culturele ANBI status. De stichting drijft op vrijwilligers die zich inzetten om met muzikale theaterproducties sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht van kinderen en jongeren te brengen. Het is ons doel om hierbij zo veel mogelijk jonge mensen in regio Amersfoort te bereiken.

Het bestuur bestaat uit:
Eline Danker (voorzitter)
Karl Spaaij (penningmeester)
Suzette Démeijer-Buringa (secretaris)
Maarten Kalk (algemeen bestuurslid)

De artistieke leiding is in handen van Marc Beelen en Barbara van Lint, tevens eigenaren van Theaterschool De Springplank.

Bestuur en artistieke leiding Stichting Springplank Theater Producties
V.l.n.r. Karl, Eline, Barbara, Marc, Suzette en Maarten