Wie zijn wij?

Stichting Springplank Theater Producties is een non-profit organisatie met een culturele ANBI status.
De stichting drijft op vrijwilligers die zich inzetten om met muzikale theaterproducties sociaal-maatschappelijke thema’s onder de aandacht van kinderen en jongeren te brengen. Het is ons doel om hierbij zo veel mogelijk jonge mensen in regio Amersfoort te bereiken.

Even voorstellen

Het bestuur van Stichting Springplank Theater Producties bestaat uit de volgende vrijwilligers: 

  • Eline Danker (voorzitter)
  • Karl Spaaij (penningmeester)
  • Suzette Démeijer-Buringa (secretaris)
  • Maarten Kalk (algemeen bestuurslid)

De artistieke leiding is in handen van Marc Beelen en Barbara van Lint.

Voor de voorstellingen wordt de organisatie uitgebreid met acteurs, musici, een choreograaf en een licht- en geluidstechnicus.

Onze motivatie

“Als bestuur zijn wij trots om voor Stichting Springplank Theater Producties te mogen werken. Het is heel belangrijk dat jongeren in aanraking komen met theater als aansprekende uitingsvorm. En misschien nog wel belangrijker: dat voor hen herkenbare actuele maatschappelijke onderwerpen op een toegankelijke manier bespreekbaar gemaakt worden. Met de muziektheaterproducties die de stichting aanbiedt, wordt een oefenomgeving gecreëerd die jongeren helpt ‘het echte leven te leren’. Naast financiële steun geven wij dan ook met alle liefde veel van onze vrije tijd om hieraan mee te werken.”

Artistieke leiding

De artistieke leiding van de stichting bestaat uit Marc Beelen en Barbara van Lint. Na ruim 15 jaar ervaring binnen zowel het professionele theatervak als het reguliere onderwijs, zijn Marc en Barbara sinds 1999 eigenaar van Theaterschool De Springplank in Amersfoort. Hier staan niet alleen alle disciplines van theater centraal, maar ook de persoonlijke groei en een thuisgevoel voor iedere leerling van jong tot oud. Als theaterdocent, regisseur en theatermaker werken Marc en Barbara veel met kinderen en jongeren. Zij voelen zich enorm betrokken bij het welzijn van kinderen en jongeren in onze wereld en zetten zich hier graag voor in. 

“Vaak staat het vermaak bij theatervoorstellingen voorop. Het is heel mooi dat je kunt genieten van toneel, muziek en dans maar een voorstelling kan nog veel meer bewerkstelligen. Door jongeren, ieder met een eigen achtergrond en verhaal, samen theater te laten beleven, leren ze zichzelf in een ander te verplaatsen, elkaars mening kennen en nuanceren. Met Stichting Springplank Theater Producties maken we theaterprojecten over sociaal maatschappelijke thema’s voor kinderen en jongeren. Op deze manier willen we de ontwikkeling van culturele en creatieve vaardigheden alsmede het met elkaar communiceren en samenwerken, stimuleren. We hopen met educatieve en interactieve theaterprojecten een bijdrage te leveren aan de verbinding tussen diverse groepen jongeren in de samenleving.”

Welke producties?

Onze stichting heeft al meerdere producties op haar naam staan. Wilt u meer weten over deze voorstellingen en de thema’s die in deze producties aan bod komen?

Kijkt u dan op de pagina Producties voor een overzicht. 

 

Hoe werken wij?

Stichting Springplank Theater Producties produceert educatieve muziektheaterprojecten over actuele maatschappelijke thema’s. De stichting heeft al meerdere voorstellingen op haar naam staan. We gaan graag met u in gesprek over wat we voor u en/of uw school kunnen betekenen. Zo hebben we in 2023 in samenwerking met het Farel College de productie IMPACT over social media ontwikkeld. Natuurlijk is het ook mogelijk om actuele voorstellingen bij te wonen of films van eerdere producties te bekijken. Wilt u meer weten over wat de stichting doet en wat we voor u en uw school kunnen betekenen?

Steun ons!

Steun ons en word vriend van Stichting Springplank Theater Producties. U kunt dan genieten van allerlei privileges én belastingvoordeel!

Steunt u ons liever eenmalig met een zelf te kiezen bedrag? Scant u dan deze QR code.

QR code om Stichting Springplank Theater Producties te steunen